Представники ТДМУ взяли участь у робочій зустрічі учасників проекту Еразмус+ «Innovative Rehabilitation Education – Introduction of new master degree programs in Ukraine»

У рамках проекту Еразмус+ «Innovative Rehabilitation Education – Introduction of new master degree programs in Ukraine» у столиці Латвії – місті Рига – 17-18 січна 2019 року відбулася робоча зустріч представників партнерів проекту. Спільно з науковцями з Латвії, Литви, Польщі, Фінляндії делегація українських вишів, зокрема Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського, Сумського державного університету, Національного університету фізичного виховання та спорту, Львівського університету фізичної культури, Центру тестування професійної компетентності), здійснила активну роботу з ревізування програм підготовки магістрів фізичної терапії та приведення їх у відповідність до аналогічних програм у європейських навчальних закладах. Завдяки продуктивній співпраці вдалось розробити чіткий план подальшої роботи в рамках проекту, налагодити перспективну комунікацію з європейськими партнерами.

Під час представлення вишів та їхньої участі в проекті, європейські та українські колеги мали можливість поділитися своїми досягненнями та презентувати власне бачення вдосконалення процесу підготовки фахівців фізичної терапії. Чималий інтерес викликала презентація делегації ТДМУ (проф. Попович Д.В., ас. Завіднюк Ю.В.), зокрема інформація про діяльність симуляційного центру, яка отримала позитивний відгук та схвалення у європейських партнерів, адже така система оцінки практичних навичок у них вважається вкрай необхідною та актуальною. Окрім цього, під час виступу було продемонстровано відеоролик про нову спеціальність «Фізична терапія, ерготерапія», яку освоюють студенти в ТДМУ. Нагадаємо, що наш університет – один з перших серед вищих медичних закладів України розпочав підготовку бакалаврів та магістрів з цієї спеціальності.

У рамках візиту також проведена зустріч з керівництвом Латвійської академії спорту, під час якої делегати могли ознайомитися з особливостями роботи лабораторій дослідження фізичної активності спортсменів, обмінятися досвідом підготовки студентів з латвійськими колегами.

Доповіді європейських колег (Анне Каркі, Вівека Хойєр-Бреа – Університет Сатакунта факультету здоров’я і добробуту (Фінляндія), проф. Юрате Позерієне – проректор з навчально-педагогічної роботи Литовського спортивного університету; проф. Наталія Моргулець-Адамович – Академія фізичного виховання Йозефа Пільсуцького, Варшава та ін.) містили ґрунтовну інформацію щодо підготовки фізичних терапевтів та детальні рекомендації стосовно модифікації процесу навчання таких спеціалістів у закладах вищої освіти України.

Приємні та незабутні враження залишила прогулянка по вечірній Ризі, під час якої учасники зустрічі мали змогу дізнатися багато нового та помилуватися неповторною архітектурою древнього міста.