Лабораторія фізичної терапії ТНМУ

В рамках партнерства Тернопільського національного медичного університету та Програми Європейського Союзу Еразмус+ «Innovative Rehabilitation Education – Introduction of new master degree programs inUkraine 2018-2021» створено дві Лабораторії фізичної терапії на базі кафедри Медичної реабілітації. За кошти Європейського Союзу отримано широкий перелік обладнання для практичного навчання студентів спеціальності «Фізична терапія. Ерготерапія» загальною вартістю 1608859,7 грн, зокрема: пристрій для реабілітації MOTOmed viva 2, сходи універсальні для навчання ходьби з похилою рампою S/U, столи реабілітаційні з електричним регулюванням висоти, столик мануальний для реабілітації з навантаженням, пристрій ортопедичний PARAMOBIL з статично-динамічним модулем, універсальна кабіна для підвісної терапії WSC-4.

У лабораторії №2, студенти мають можливість навчатись та працювати із найсучаснішим обладнанням, а саме: стабілоплатформою Тімо для функціональної оцінки та реабілітації та апаратом для комп’ютерної корекції порушень великої і дрібної моторики м'язів верхньої кінцівки. Придбане обладнання ефективно застосовується у навчальному процесі студентів та для реабілітації пацієнтів з порушеннями нервової системи і опорно-рухового апарату.

Таким чином, завдяки участі університету у програмі Еразмус+ зроблено вагомий крок, котрий максимально наближує якість підготовки фізичних терапевтів у ТНМУ до європейських стандартів.