Студенти ТНМУ отримали визнання професійної спільноти масажистів України

Фінальні змагання з всеукраїнського масажного турніру Відкритий чемпіонат з масажу «Кубок Столиці» відбувся 20-21жовтня 2020 року в Києві за участі та підтримки Української SPA школи, Асоціації масажних терапевтів, школи-студії «Body line» Оксани Петришин і відомих масажних шкіл всієї України. Цей чемпіонат став наступним етапом після проведеного масажного турніру у Тернополі і його фіналісти представили Тернопіль у столиці. Серед них були і студенти ТНМУ.

Така честь випала студентам спеціальності «Фізична терапія, ерготерапія» – Валерії Кондратюк, Оксані Черняковій та Назарію Гапію, а також учениці школи Оксани Петришин «Body line» – Мар’яні Бих. Наші призери показали свій високий рівень майстерності з таких методик, як «Fiery back», королівський вогняний масаж за програмою «Східні практики», лікувально-реабілітаційний вакуумний масаж з житнім хлібом (авторська техніка доцента кафедри фізичної терапії, ерготерапії та фізичного виховання ТНМУ Наталії Давибіди), а також за програмою «Нетрадиційні техніки масажу» та «Лікувальний масаж», завдяки яким студенти ТНМУ завоювали симпатію глядачів і журі.

За організацію і проведення відбіркового першого турніру «Кубок Столиці», який відбувся у Тернополі були нагороджені подякою Дарія Попович, Наталія Давибіда та Оксана Петришин. Дипломи переможців у різних номінаціях отримали такі студенти ТНМУ: Валерія Кондратюк, Оксана Чернякова та Назарій Гапій, які навчаються на медичному факультеті за спеціальністю «Фізична терапія, ерготерапія».

Метою цього заходу була популяризація традиційних і нетрадиційних масажних технік, навчання різних технік та методик масажу, обмін досвідом серед масажистів, отримання нових знань і підвищення професійного рівня для фахівців галузі в Україні.

Окремо хочемо звернути увагу на наших моделей, які пройшли весь цей шлях з нашими номінантами. Це студенти спеціальності «Фізична терапія, ерготерапія» Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського – Алесія Івасюк та Олеся Галиняк. Студенти ТНМУ, які навчаються на медичному факультеті за спеціальністю «Фізична терапія, ерготерапія», отримали знання з різних видів масажу. В освітньо-професійну програму «Фізична терапія, ерготерапія» входять дисципліни «Масаж та самомасаж», «Реабілітаційний масаж», «Лікувально-реабілітаційний масаж» та «Нетрадиційні види масажу». Під час проведення турніру всі студенти-учасники закріпили та продемонстрували свої знання і вміння з різних технік масажу.

Цей захід відбувся в рамках проекту Ерасмус+ «Innovative Rehabilitation Education – Introduction of new master degree programs in Ukraine 2018-2021» (REHAB).

У всі часи найбільшою цінністю вважалося здоров’я людини, а професія масажист завжди була, є та залишиться однією з найгуманніших і найнеобхідніших професій в суспільстві. Професія масажист не знає свят і вихідних, вимагає великого особистого терпіння, мужності та душевної чуйності.

Своєю невтомною працею саме масажисти демонструють приклади професіоналізму, витримки та самовідданості. Своїми знаннями та досвідом вони повертають людей до повноцінного життя, а чуйними руками спеціалісти-масажисти дарують надію на одужання хворих.

Бути масажистом – це виняткове покликання, адже гуманізм і чуйність, готовність завжди бути корисними – в усі часи залишаються основними принципами людей професії медичного спрямування.

Статтю подали професор Дарія Попович, доцент Наталія Давибіда.